Margie Siswoko Vegan Master

Lelystad - Margie Siswoko uit Lelystad, in april nog uitgeroepen tot de Vegan Master Indonesian Cuisine, is door de website Vegan Master benoemd tot Master Chef.

Ze is geen onbekende in Lelystad. Samen met haar man opende ze er 45 jaar geleden de eerste Indonesische toko in Lelystad geopend. De toko is inmiddels overgenomen door Toko Sindjaja.

Libelle Zomerweek

Margie Siswoko heeft kookworkshops gegeven en catering verzorgd door het hele land. Samen met haar dochter Priscilla gaf ze als eerste in Flevoland sushi workshops. Ze stond jarenlang in de keuken op de Libelle zomerweek.

Koken en bakken zijn een grote passie van Margie. Na haar pensionering pakte ze deze passie verder op. In de coronatijd is ze samen met haar kinderen Little box of joy (www.littleboxofjoy.nl) gestart. Op deze site zijn lekkernijen te bestellen of als cadeau te versturen.

Meer plantaardige gerechten maken

Ze verbouwt haar eigen groenten en is zo geïnspireerd geraakt om meer plantaardige gerechten te maken. Ze laat zien dat je met seizoensproducten simpele gerechten kunt maken die voedzaam en gezond zijn.

Haar vegan gerechten deelt ze op social media onder de naam ‘The Green Kitchen by Margie’ (Instagram Thegreenkitchen_bymargie, www.thegreenkitchenbymargie.nl).

Jury onder de indruk

Door de vele aandacht die ze kreeg werd Margie gevraagd mee te doen aan ‘Finding the vegan masters’ van Veganmasters.nl. In de finale presenteerde ze drie Indonesische vegan gerechten. De jury was onder de indruk van haar versie van haar Indonesische vegan gerechten, waaronder saté gemaakt van oesterzwammen. In de maand juli zijn haar drie vegan gerechten geproduceerd door Veganmasters.nl en online te bestellen.