Marlous Lazal speelt 'Adempauze' in Theater Posa

Lelystad - Zangeres en radiomaker Marlous Lazal treedt zaterdag 17 juli op in Theater Posa.

Marlous Lazal vangt de melancholie van de Spaanstalige tango in Nederlandse woorden. Ze woonde en werkte in Spanje en Zuid-Amerika, maakte twee Spaanstalige albums met Argentijnse tangomuziek en zingt de laatste jaren haar eigen Nederlandstalige chansons met haar kwartet topmuzikanten: Leon Mennen op gitaar, Matias Pedrana op de bandoneon, Enrique Firpi op drums en percussie en Emma Breedveld op viool.

'Berichten van zee'

Eerder maakte ze met Jeroen Zijlstra het programma 'Berichten van zee' als hommage aan de scheepsarts en dichter Jan Jacob Slauerhoff en ze schreef een groot deel van haar teksten in samenwerking met Rob Chrispijn.

In haar concert 'Adempauze' neemt ze het publiek mee in haar herinneringen aan verre reizen, maar ook naar de schoonheid van Nederland in persoonlijke verhalen.

Nederlandstalige chansons

'Adempauze' is gebaseerd op haar vlak voor corona uitgekomen EP 'Zij van het Noorden' met vijf Nederlandstalige chansons in arrangement bewerkingen van Nico van der Linden, waaronder een Argentijnse wals over het Scheveningen van haar grootouders ('Scheveningse dromen'). Vorig jaar zomer nam ze nog een aantal singles op, zoals 'Lied voor Leonard', een hommage aan Leonard Cohen.

Oude radioliefde

Toen ze met de muziek een pauze moest inlassen, pakte ze haar oude radioliefde weer op en startte de podcast Zen&Zo, met gesprekken over muziek, mystiek, zen en poezie, die inmiddels met dertig afleveringen een succesvol eerste seizoen beleefde.