Nieuw segment MTB-rout Roggebotzand zaterdag 24 juli officieel geopend

Dronten - In het Roggebotzand wordt zaterdag 24 juli het nieuwe deel van de MTB-route geopend. Het nieuwe segment is al een poosje in gebruik en is door mountainbikers zeer positief ontvangen.

Tunnels en bruggen

Het segment bestaat uit enkele korte klimmetjes, drie stukken zogenoemde ‘rockgarden’ en enkele tunnels en bruggen. Voor de minder ervaren MTB-er is er een ‘groene route’ die de rockgarden-route op verschillende punten kruist.

Het nieuwe segment is tot stand gekomen door het project ‘Lokale meerwaarde van de versterking Drontermeerdijk’ en is uitgevoerd door Boskalis in samenwerking met Stichting Roggebotzand die de MTB-route onderhoudt. Opdrachtgever van de dijkversterking is het Waterschap Zuiderzeeland.

Onderhouds- en spoelplaats

Naast de opening van het nieuwe segment is bij restaurant ‘Het Grote Kabouterbos’ ook de onderhouds- en spoelplaats van de MTB-route geopend en het onderhoudscontract MTB-route tussen Staatbosbeheer en Stichting Roggebotzand ondertekend. Voor de MTB-route in Roggebotzand zijn zo belangrijke mijlpalen bereikt die de route ook in de toekomst aantrekkelijk maken voor MTB’ers.