OldStars tennis gaat van start bij ITL Lelystad

Lelystad - Ouderen kunnen donderdag 8 juli bij ITL Lelystad gratis kennismaken met OldStars tennis. De clinic is voor oud-tennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, en voor geïnteresseerden met weinig of geen tenniservaring. Ook de eerste drie lessen zijn gratis.

Aangepaste spelvorm

Met OldStars tennis biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met KNLTB, een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 8 juli kan bij Roelof Schraa via r.schraa@hotmail.com. 

Fitheidstest

Binnen het programma staat het op een verantwoorde wijze (blijven) bewegen binnen de sociale omgeving van de tennisclub centraal. De organisatie van de clinic OldStars tennis in Lelystad is in handen van de ervaren trainers van ITL. Daarnaast is SMC aanwezig voor fysiotherapie en wordt er een fitheidstest afgenomen door het Sportbedrijf. De clinic vindt plaats op het tennispark van ITL aan de Houtribweg 10 in Lelystad. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen zijn aan te bevelen. ITL zorgt voor een tennisracket en ballen.

De Derde Helft

ITL is in maart 2020 gestart met het programma De Derde Helft van het Nationaal Ouderenfonds onder de leus ‘Kom een bakkie doen bij ITL, de bal ligt bij jou’. Een groeiende groep ouderen komt sindsdien elke donderdagochtend bij elkaar om waar mogelijk binnen en buiten activiteiten te ondernemen zoals wandelen, fietsen, tennis en jeu de boules. In de zomer van 2020 hield de club met succes een tennisclinic voor twintig Derde Helft-bezoekers. Nu start de club dus officieel met OldStars tennis.

Het programma voor de kick-off op 8 juli ziet er als volgt uit: 9.30 uur inloop met koffie en thee, 10.00 uur opening en fitheidstest Sportbedrijf Lelystad, 10.30 uur start OldStars tennisclinic, 11.30 uur afsluiting met hapje en drankje.

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk.