Fraaie Omloop Flevoland behoudt keurmerk Extra Goed Geregeld

Lelystad - Onder auspiciën van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) werd zaterdag de Rabobank Omloop Flevoland verreden. Ruim driehonderd fietsers maakten, onder fraaie weersomstandigheden een rondje door Flevoland. Onder de deelnemers bevond zich ook een kwaliteitscontroleur van de NTFU.

Hij beoordeelde de door de TC Flevoland en FRTC Almere georganiseerde fietstoertocht op de kwaliteitseisen die door de NTFU aan het kwaliteitskeurmerk Extra Goed Geregeld worden gesteld. Hij kwam tot de conclusie dat deze toertocht nog steeds voldoet aan de eisen die bij het keurmerk Extra Goed Geregeld horen: ‘Deze toertocht is een voorbeeld is voor andere toertochtorganisatoren’.

'Supergoed geregeld'  

In het beoordelingsrapport is verder te lezen dat de Rabobank Omloop Flevoland een ‘supergoed geregelde toertocht’ is: mooie routes, zeer goed gepijld, en ondanks het lage inschrijfgeld een goede verzorging op de pauzeplekken: ‘Het is echt super om deze tocht te rijden. Aan alles is gedacht en voldaan”.

Deelnemers waren vol lof 

Ook de deelnemers waren vol lof over de organisatie: 'Prachtige routes en enorm goed uitgezet, goede verzorging onderweg met vriendelijke mensen. Niet heel druk en daarom goed te rijden met een groep fietsers'. 

Een echtpaar uit het Brabantse Uden viel, bij hun eerste bezoek aan Flevoland van de ene verbazing in de andere: 'Wat is het hier groen. Dat hadden we helemaal niet verwacht. En wat zijn er veel mooie en goede fietspaden waar je geen last hebt van de drukte en lekker door kunt fietsen'.  Volgend jaar zijn ze weer van de partij. Dan niet met z’n tweeën, maar ‘met de hele vereniging’.  

Organisator Wil Dennissen kijkt eveneens terug op een geslaagde dag: 'We hebben, mede dankzij het geweldige fietsweer,  veel mensen kunnen verrassen met een fantastische fietsdag'.   

Voor meer informatie: www.omloop-flevoland.nl