Project Roggebotsluis goedgekeurd

Den Haag / Dronten - Het verwijderen van de Roggebotsluis en de aanleg van een nieuwe brug kan gerealiseerd worden. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist. De Raad gaf vandaag goedkeuring aan een hele reeks besluiten die nodig zijn om het project te kunnen uitvoeren.

De bezwaren van Strandpaviljoen At Sea aan de Drontermeerdijk zijn door de Raad ongegrond verklaard. De bezwaren van een voormalige bewoner van de Flevoweg tussen de sluis en Kampen heeft de Raad buiten behandeling gelaten. Ze zijn niet-ontvankelijk verklaard, omdat hij zijn woning inmiddels heeft verkocht. De voormalige eigenaar heeft dus geen belang meer in dit geschil.

Het project omvat onder meer de verwijdering van de sluis, de aanleg van een nieuwe brug in de N307 en dijkversterkingsmaatregelen. De N 307 wordt ook iets verlegd en er komt een andere aansluiting op de N306 (Drontermeerdijk).

De eigenaren van restaurant Strandpaviljoen At Sea aan de Drontermeerdijk maakten bezwaar uit vrees dat hun bedrijf moeilijk bereikbaar wordt tijdens de uitvoering van het grote project. En dat kan leiden tot forse omzetschade.

Maar de Raad constateert dat de bereikbaarheid na voltooiing van het project geen probleem zal zijn. En tijdens de uitvoering krijgt het restaurant te maken met niet meer dan twee weekendafsluitingen vanuit de kant van Kampen. De gevolgen daarvan voor het doorgaan van het project zijn zo gering, dat het geen reden is voor de Raad om het plan te blokkeren.

Adrie van der Wel