Swifterbant bijt spits af met centrumplannen

Swifterbant - Het winkelcentrum van Swifterbant krijgt prioriteit bij de plannen van de gemeente Dronten om de winkelcentra van de drie dorpskernen te versterken.

 

Wethouder Irene Korting: ‘Dit jaar staat in het teken van de uitvoering van alle maatregelen uit het door de gemeenteraad vastgestelde basispakket zoals opgenomen in het actieplan voor het winkelcentrum van Swifterbant. Zo wordt er onder andere geïnvesteerd in groen, faciliteiten als bankjes en openbare verlichting. Ook wordt er gekeken naar de verkeerssituatie, oversteekmogelijkheden, openbare verlichting en toegankelijkheid van minder validen en naar het toevoegen van groene elementen in het centrum waardoor verbinding gemaakt wordt met het park De Greente. Ook verkent de gemeente samen met ondernemers en vastgoedeigenaren de mogelijkheden voor een gezamenlijke coördinatie gericht op het terugdringen van de leegstand'.

Nieuwe kunststof palen

De aftrap is de plaatsing in het voetpad aan De Poort in Swifterbant van nieuwe kunststof palen. Het plaatsen van de palen is een lang gekoesterde wens van de Vereniging van Dorpsbelangen in Swifterbant. Hans Stromberger van de Vereniging van Dorpsbelangen in Swifterbant is blij met de actie. ‘Met deze palen wordt het voetpad bij het winkelcentrum van Swifterbant een stuk veiliger’, concludeert hij.

Vervolgstappen

Er wordt met de uitvoering van de actieplannen voor de winkelcentra gestart in Swifterbant, gevolgd door Biddinghuizen en het winkelcentrum Suydersee in Dronten. Wethouder Korting ziet uit naar de vervolgstappen: ‘Wanneer alle betrokkenen hun steentje bijdragen aan het vitaliseren en het vullen van de leegstaande panden in onze centra geven we drie mooie visitekaartjes af aan consumenten vanuit de gemeente zelf, maar ook aan onze recreatieve gasten die we jaarlijks mogen ontvangen.’

 

Lees hier het actieplan voor het winkelcentrum van Swifterbant.