Timo, Toine en Mauro zijn de beste Junior Cyber Agents van Lelystad

Lelystad - Dinsdag was een bijzondere dag voor Timo, Toine en Mauro uit Lelystad. Zij zijn de drie beste cyberagents van Lelystad. De winnaars zijn in een politieauto van huis opgehaald en naar het politiebureau gebracht. Daar zijn ze door burgemeester Henry Meijdam officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent van de gemeente Lelystad.

De gehuldigde Cyber Agents waren de afgelopen periode de beste spelers van HackShield. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten.

HackShield

Dit is de eerste huldiging in Lelystad. De gemeente is sinds maart aangesloten bij HackShield. HackShield is een game die kinderen opleidt tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen.

Burgemeester Henry Meijdam: 'In Lelystad willen we cybercriminaliteit terugdringen en bewoners digitaal vaardig en weerbaar maken. Ik vind het belangrijk dat kinderen daar al jong mee beginnen. Daarom doen we mee aan het project HackShield, samen met de politie. Er doen al veel kinderen mee met HackShield. En ik roep alle kinderen in Lelystad graag nog een keer op om HackShield te spelen. Hoe meer kinderen meespelen, hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is onze stad'. 

De zoektocht naar Cyber Agents gaat door 

Ook na de huldiging blijft gemeente Lelystad zoeken naar Junior Cyber Agents. Inmiddels zijn er 376 Aspirant Cyber Agents In Lelystad. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Nieuwe Cyber Agents zijn daarom altijd welkom. Zij kunnen zich aanmelden op: www.joinhackshield.nl/gemeente/lelystad.

Meer weten? Bekijk hieronder de oproepvideo waarin de wijkagenten en burgemeester Henry Meijdam kinderen vragen mee te spelen met HackShield.