STG Dronten verkast naar Thialf

Dronten - De gemeente Dronten is in korte tijd twee ijsbanen kwijt geraakt en daarmee de mogelijkheid voor schaatsliefhebbers om dicht bij huis te kunnen schaatsen.

STG Dronten maakte gebruik van Flevonice en het Leisure World Ice Center en zag zich door sluiting van beide banen genoodzaakt naar elders uit te wijken. 

Met ingang van het winterseizoen 2021/2022 vinden de trainingen plaats in Thialf, Heerenveen. De trainingen zijn wekelijks, op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. Er kan getraind worden in alle leeftijdscategorieën, van pupillen tot senioren, in hetzelfde trainingsuur. Het bestuur komt hiermee tegemoet aan de wens van ouders om tegelijk met hun kinderen te kunnen schaatsen.

Ter voorbereiding op het winterseizoen is het belangrijk specifieke schaatsconditie op te doen. Dat kan door op woensdag van 19.00 tot 20.15 uur mee te doen aan de zogenaamde droogtrainingen op de atletiekbaan van Flevo Delta. Hier worden de kneepjes van een goede schaatstechniek geoefend en er wordt gewerkt aan een goede basisconditie. Belangstellenden kunnen vrijblijvend aan een aantal trainingen deelnemen om vervolgens te besluiten om wel of geen lid te worden. Het schaatsseizoen begint op 17 september en duurt tot maart 2022. In deze periode zijn er twintig schaatstrainingen. 

Aanmelden voor 1 augustus via de website van STG Dronten.