Fietspaden tussen de Grietenij en Zuidbrug in Lelystad afgesloten

Lelystad - In verband met werkzaamheden aan de E-bikeroute tussen de Zuidbrug, de Markebrug en de Grietenijbrug in Lelystad, zijn de tussenliggende fietspaden afgesloten voor verkeer. De afsluiting duurt tot en met 30 juli.

De werkzaamheden zijn aan de fietspaden tussen de Grietenijbrug en de Markebrug richting de Waterwijk. Dit stuk wordt onderdeel van de E-bikeroute in Lelystad. Dit wordt een snelle en veilige verbinding voor de fiets tussen Station Lelystad en Lelystad Airport. Zo is Porteum straks ook goed te bereiken.

Omleidingen

De afsluitingen en omleidingen voor de fietsers zijn op deze kaart te zien. Er is een tijdelijke oversteek gemaakt tussen het politiebureau en de brandweerkazerne. Dit en de rest van de omleiding is ter plekke aangegeven met gele borden.

Bewoners Grietenij

Bewoners van de Grietenij kunnen hun woning bereiken via de Grietenijbrug. Zij kunnen via een voetpad, dat hier speciaal voor is aangelegd, hun woning bereiken. Ook kunnen zij gebruik maken van de oversteek met verkeerslichten over de Middendreef.

Vanuit of richting Griend en Kamp

Fietsers vanaf of richting Griend en Kamp kunnen gebruik maken van de politiebrug en de oversteek tussen het politiebureau en de brandweerkazerne.

Vanuit of richting Waterwijk

Fietsers vanuit de Waterwijk worden met gele borden omgeleid richting Griend. Daar kunnen zij via de Politiebrug gebruik maken van de oversteek tussen het politiebureau en de brandweerkazerne.

Vanuit of richting Palazzo

Fietsers vanuit of richting Palazzo worden omgeleid via het fietspad langs de Larserdreef en de Landstrekenwijk. Of via Griend en de Politiebrug.

Vanuit of richting de Rietlanden

Fietsers richting of vanuit de Rietlanden kunnen gebruik maken van de oversteek met verkeerslichten over de Middendreef.

De werkzaamheden duren volgens de planning zes weken. Donderdag 17 juni is de aannemer begonnen met het werk. En is hij naar verwachting in week 30 klaar. Dit is rond 30 juli.