Wereldwinkel Lelystad haalt geld op voor Nepal

Lelystad - De actie 'Wij steunen Nepal' van Wereldwinkel Lelystad heeft een bedrag van 675 euro opgeleverd. Het geld is intussen overgemaakt naar 'Sjaal met Verhaal', één van de importeurs van de Wereldwinkel. Zij zorgen ervoor dat het geld terecht komt bij een aantal lokale projecten voor steun aan de bevolking.

Lokale projecten omdat men vooral daar weet wie er zonder eten of medische zorg zit. Daarnaast kunnen zij heel snel schakelen door hun enorme netwerk.

Covid 19 treft de hele wereld maar sommige landen worden extra hard getroffen. Een van die landen is Nepal. 'Sjaal met Verhaal' heeft directe contacten in Nepal. Een project waar zij al 7 jaren mee samenwerken is de Namaste Community Foundation Nepal. Zij hebben, samen met een aantal andere organisaties in Nepal, een leegstaand gebouw in Pokhara ingericht als covid-ziekenhuis met plaats voor 100 personen. Eén van de medewerksters is verpleegster Pabita van Sahayatra health awareness programme. Pabita heeft een kleine werkplaats waar ze tassen maakt, maar ze is van origine verpleegkundige. De werkplaats is dicht, maar Pabita zet zich als geen ander in voor haar omgeving.