Centrada start met bouw van verplaatsbare woningen 'Wonen bij LILY'

Lelystad - Op Campus Zuid in Lelystad ging donderdag de eerste paal van het woonproject 'Wonen bij LILY' de grond in. In opdracht van woningcorporatie Centrada bouwt aannemer Jan Snel op deze locatie nogmaals 147 verplaatsbare woningen.

De woningen zijn bedoeld voor woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Naar verwachting wordt de bouw nog dit jaar afgerond.

Vervolg op 'Wonen bij LARS'

Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: 'Vorig jaar hebben we in Campus Zuid al 152 verplaatsbare woningen opgeleverd onder de naam ‘Wonen bij LARS’. Centrada is heel blij dat we nogmaals 147 van dit soort woningen kunnen laten bouwen. We zien dat de woningnood hoog is. ‘Wonen bij LILY’ biedt net als ‘Wonen bij LARS’ compleet afgewerkte woningen die we snel kunnen realiseren en waar mensen direct kunnen gaan wonen'.

Volwaardige appartementen met maximaal drie kamers

Het woonproject ‘Wonen bij LILY’ bestaat uit 147 compleet afgewerkte appartementen van 22 tot 50 vierkante meter. De woningen zijn beschikbaar voor één- tot vierpersoonshuishoudens met een inkomen tot 60.000 euro. De huurprijzen zijn nog niet officieel vastgesteld, maar liggen naar verwachting tussen de 400 euro en 600 euro per maand exclusief servicekosten.

Ook zonder inschrijftijd maken woningzoekenden kans

Binnen dit project speelt de inschrijftijd van woningzoekenden geen rol. In verband met de leefbaarheid vindt de woningtoewijzing plaats op basis van een motivatiegesprek. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd. Woningzoekenden met een maatschappelijke of economische binding met Lelystad krijgen voorrang op woningzoekenden zonder deze binding.

Belangstellenden

Belangstellenden kunnen dit najaar via www.centrada.nl reageren op de woningen van ‘Wonen bij LILY’. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada noodzakelijk. Inschrijven kan via de website van Centrada en kost jaarlijks 15 euro.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.wonenbijlily.nl.