Jan de Craen werkt al 50 jaar bij Schaap Holland

Biddinghuizen - Op 14 juni 1971 vroeg de toen 16-jarige Jan de Craen aan Ben Schaap, of hij bij Schaap Holland kon werken. Vandaag vierde Jan zijn 50-jarig jubileum bij het aardappelbedrijf in Biddinghuizen.

De meest uiteenlopende soorten werk

Ben Schaap kende Jan al van een meehelpstage voor zijn administratieve opleiding. De typemachine om bonnen en facturen uit te werken, stond al klaar. In de jaren die volgden, deed Jan de meest uiteenlopende soorten werk bij Schaap Holland. Administratief, manusje van alles, wegbrengen van aardappels naar kazernes op de Veluwe, planner van het transport, de boer op langs de telers én op de verkoop binnendienst. En meer dan 25 jaar hield hij contact met klanten en verwerkte hij orders.

Potato Europe 2021

Zijn 50-jarige jubileum is mede mogelijk gemaakt, doordat de overheid de pensioenleeftijd naar achteren schoof. Nu deze reusachtige mijlpaal is bereikt, gaat Jan officieel op 12 augustus met pensioen. Maar vanwege zijn grote voorliefde voor beurzen zal de Potato Europe 2021 in Lelystad op 1 en 2 september het laatste evenement zijn, waar hij zijn organisatorisch talent op loslaat.

Schaap Holland is vlak na het creëren van de polder in Flevoland gevestigd. Het is uitgegroeid tot een aardappelbedrijf actief in de hele keten: aardappelrassen, pootgoed, consumptie, vers verpakte aardappelen, geschilde aardappelproducten en smaakvol gegaarde aardappelproducten.

Grote waardering

Collega’s werken vaak lang bij Schaap Holland, maar Jans jubileum is ook bij Schaap erg bijzonder. Zijn inzet en loyaliteit verdienen dan onze grote waardering’, aldus Moniek Wisse namens Schaap Holland.

Jan feliciteren kan via j.d.craen@schaapholland.com. Hem een hand komen geven zit er vanwege de covid-maatregelen niet in.