Route van Strade Bianche Flevoland is voor 60 procent onverhard

Lelystad - Toerclub Flevoland houdt op zaterdag 26 juni, als onderdeel van de Rabobank Omloop Flevoland, de Strade Bianche Flevoland.

Witte onverharde wegen in Toscane, sinds 2007 op de internationale wielerkalender en inmiddels niet meer weg te denken uit het klassieke wielervoorjaar. De Strade Bianche is de laatste jaren erg in populariteit aan het winnen.

De Strade Bianche Flevoland is een sportieve toertocht. over asfalt, gravel-, klei-, zand-, gras- en schelpenpaden en heeft een lengte van 65 kilometer. Zestig procent van de route is ‘onverhard’.

'Uniek' 

Volgens organisator Wil Dennissen is er sprake van een ‘unieke’ tocht: ‘De route loopt vrijwel alleen maar door de prachtige natuur en alle bosrijke natuurgebieden van Lelystad en omgeving, Er zijn geen verkeerslichten en nagenoeg geen gevaarlijke kruisingen bij drukke wegen’. 

Dennissen is ook zeer te spreken over de samenwerking met Staatsbosbeheer en Het Flevo-landschap. Beide terreineigenaren stellen de brede gravelpaden éénmalig open voor de Strade Bianche Flevoland. 

De route is alleen via GPS te volgen en deelname is uitsluitend mogelijk via voorinschrijving. Meer informatie is te vinden op: www.omloop-flevoland.nl