Lange of korte jas kopen?

Aangeboden door: sans-online.nl

Op het gebied van jassen heb je vandaag de dag veel keuze. Zo zijn deze jassen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarnaast verschillen ze in lengte van elkaar. Veel vrouwen vinden het lastig om te bepalen of een korte of lange jas voor hen het meest geschikt is.

Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk of je moet kiezen voor een korte of lange jas.


Wanneer kies ik voor een korte jas?

Een korte jas is vooral geschikt voor vrouwen die korter zijn dan 1.70 meter. Als je met zo’n lengte een lange jas draagt, lijk je namelijk nog kleiner. Kies liever voor een jas die ongeveer op jouw heupen valt. De nadruk komt zo op jouw benen te liggen, waardoor je langer lijkt. Om te bepalen of een jas de juiste lengte heeft, laat je jouw armen langs je lichaam hangen. Als de jas tot het uiteinde van jouw vingers komt, heb je een jas met de perfecte lengte gevonden. Wil je er extra lang uitzien? Kijk dan naar jassen met een verhoogde taille.

Lange jas voor lange vrouwen

Ben je langer dan 1.70 meter? Dan misstaat een lange jas niet. Je kunt in dat geval voor een jas kiezen die net boven jouw knieën komt of er iets overeen valt. Als een lange jas jouw voorkeur geniet, raden wij je aan om voor een getailleerde jas te kiezen. Op deze manier benadruk je jouw figuur namelijk extra goed.

Niet iedere lange vrouw vindt een lange jas even mooi. Geldt dit ook voor jou? Geen probleem, want je kunt ook prima een jas kopen die tot op jouw heupen valt. Besef je wel dat je met een korte jas extra nadruk legt op jouw lange benen. Vraag jezelf daarom goed af of je dit mooi vindt of niet voordat je een winterjas koopt.

Kijk ook naar de lengte van de mouwen

Een veelgemaakt fout bij het kopen van een nieuwe jas is dat vrouwen alleen kijken naar de lengte van de jas zelf. De lengte van de mouwen is eveneens belangrijk. Als je een jas koopt waarvan de mouwen (te) kort zijn, kun je kouden handen en armen krijgen. Kijk daarom ook altijd naar de lengte van de mouwen voordat je een nieuwe jas koopt.

Om te bepalen of de mouwen van een jas voor jou de juiste lengte hebben, schiet je de jas aan. Doe de jas dicht en steek vervolgens jouw armen recht naar voren. Rust het uiteinde van de mouwen op jouw polsen? Dan heb je een jas met de juiste mouwlengte gevonden. Als je twijfelt of de mouwen lang genoeg zijn, kun je beter een andere jas uitzoeken.