Reizen Waes laat Lelystad grotendeels links liggen

Lelystad - 'Mister Lelystad' Ger Koreman had zich er zo op verheugd om met Tom Waes, de presentator van het populaire Vlaamse televisieprogramma Reizen Waes, een uitgebreide tour langs de hoogtepunten van Lelystad te maken. Het gaat helaas niet gebeuren.

'Er zijn te veel leuke onderwerpen in Flevoland. Dus een uitgebreide tocht door Lelystad zit er niet in', liet de eindredactie van het programma in een mail aan Koreman weten. 'Dat is met spijt in het hart, maar er zijn zoveel scènes die we kunnen doen dat we van ons hart een steen moeten maken'.

'Ik zou ze iets vertellen over het ontstaan van de stad en ze rondleiden door het centrum, waar best wat leuks over te vertellen is, maar dat vervalt', aldus een teleurgestelde Koreman. 'Ik vind de argumentatie - er is te veel te zien in Lelystad - gewoon zwak. Natuurlijk is er te veel te zien in Lelystad, maar we hadden het programma beperkt gemaakt waarbij Lelystad toch positief in al haar schoonheid naar voren zou komen. Jammer maar het is niet anders'.

Koreman benadrukt dat hij 'enorm veel respect' heeft voor het programma. 'Dat ze hun programma hebben omgegooid vind ik jammer, maar zo werkt dat blijkbaar bij de televisie. Het uitgangspunt was steeds: wat is het verschil tussen een nieuwe stad en een oude stad. Daar gaan ze volledig aan voorbij'. 

Reizen Waes zal de provinciehoofdstad niet helemaal overslaan. Koreman: 'Ik neem aan dat ze nog wel de Oostvaardersplassen gaan bezoeken of de Marker Wadden'.

Ook andere plaatsen in de provincie komen aan bod. 'De bedoeling is dat ze in de Noordoostpolder bij een familie filmen die de drooglegging nog heeft meegemaakt en ze gaan naar Urk'.

Lees ook: 'Fiere' Lelystedeling Ger Koreman tipt Reizen Waes