Ars Donandi verrast vrijwilliger Siebe Haagsma uit Dronten met een donatie van 2500 euro

Dronten - Siebe Haagsma uit Dronten werd deze week in het zonnetje gezet voor zijn bijzondere inzet als vrijwilliger. Ars Donandi overhandigde hem een cheque van 2.500 euro voor een donatie aan een goed doel.

Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, reikt de stichting deze maand in iedere provincie een donatie uit. Siebe Haagsma zal op zijn beurt hiermee twee organisaties blij maken met een geldbedrag.

Haagsma zet zich al vele jaren onvermoeibaar in voor verschillende goede doelen, waaronder de Protestantse Gemeente Dronten, YMCA, FCJF en de EHBO. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de Vereniging PlusMinus, die zich inzet voor mensen met een bipolaire stoornis. Doordat hij zelf deze aandoening kreeg werd zijn leven op zijn kop gezet. Door hard te werken kon hij toch opnieuw betekenis geven aan zijn leven en werd hij ook een voorbeeld voor anderen.

Afgelopen woensdag werd hij door Ars Donandi bestuurslid Magdeleen Sturm verrast met een bezoek bij hem thuis in Dronten. Siebe Haagsma besloot het bedrag te verdelen over twee goede doelen, die beiden vertegenwoordigd waren bij de overhandiging. ‘Ik heb deze organisaties met zorg uitgekozen en voel mij bevoorrecht dat ik hen mag ondersteunen.’ Hij schenkt een bedrag aan de Vereniging Plus Minus en aan Hematon, de patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- en lymfeklierkanker.

De kunst van het geven

Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen 'fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede dingen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels hebben meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.