Meerderheid raad Lelystad houdt vast aan onderzoek naar verhuizing bibliotheek

Lelystad - Diverse partijen hebben dinsdag geprobeerd het onderzoek naar een andere huisvesting voor de bibliotheek in Lelystad af te blazen. Tevergeefs: een meerderheid van de gemeenteraad houdt er aan vast.

GroenLinks had graag gezien dat de bibliotheek blijft zitten waar die zit. Men vindt het niet nodig dat onderzocht wordt of de voorziening elders kan worden ondergebracht om daar op die manier geld mee te besparen. Het college van burgemeester en wethouders heeft een onderzoek daarnaar aangekondigd, maar dat is wat GroenLinks betreft niet nodig. 

De partij diende er een voorstel voor ingediend, maar dat haalde nipt geen meerderheid. Het college was het overigens ook niet eens met GroenLinks. De bibliotheek is op dit moment in overleg met de verhuurder van het huidige pand over een nieuw huurcontract voor de komende vijf jaar met daarin een flinke huurverlaging. Want de huur van het huidige pand is hoog, waardoor de bibliotheek ook relatief veel van het jaarlijkse subsidiebedrag dat men van de gemeente krijgt daaraan moet besteden.

Mocht het overleg geen gewenst resultaat hebben, dan is het goed te kijken of er op een andere locatie voor de bieb wel op de huurpenningen kan worden bespaard, is de mening van het college.