Middelbare scholen weer volledig open, maar niet allemaal

Dronten - Het Ichtus College in Dronten ging maandag weer volledig open. De school is blij dat alle leerlingen weer naar school mogen komen. 'Fijn om op die manier een bewogen schooljaar met elkaar af te kunnen sluiten!'

Ook het Almere College Copernicus in Dronten ging weer open, dankzij een goed rooster en voldoende testen. De leerlingen van de middelbare scholen hoeven niet langer onderling 1,5 meter afstand te houden.

In Lelystad zijn de middelbare scholen ISG Arcus, De Rietlanden en Scholengemeenschap Lelystad niet volledig open. Alle leerlingen komen elke dag op school, maar nog steeds in halve klassen. De ouders kregen hierover een brief van het bestuur van de overkoepelende Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL).

De directie had veel twijfels over de volledige opening van de scholen. Het SVOL-bestuur stuurde de ouders onlangs al een brief over het dilemma. Uit reacties op die brief werd duidelijk, dat ook de ouders kiezen voor een voortzetting van de huidige situatie.

SVOL deelde de twijfel ook met de medezeggenschapsraden. Samen denken zij dat het veranderen van de manier van werken, met toetsweken en overgangsrapporten in het vooruitzicht, eerder negatief dan positief zal werken. ‘Wij verkiezen de continuïteit van ons onderwijs, de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers en de huidige organisatie bóven de opdracht van de overheid.’