Nieuw hotel voorzien in het Stadshart

Lelystad - De hellingbaan van de Waaggarage in het Stadshart van Lelystad moet verplaatst worden. Dat plan bestaat al een tijd, maar wordt nu aan de gemeenteraad voorgelegd.

De hellingbaan frustreert de ontwikkelingen in dat deel van het Theaterkwartier, omdat woningbouw in de buurt van die hellingbaan nu niet mogelijk is. ‘De hellingbaan doorkruist het woongebied en bij verdere uitwerking is gebleken dat het een forse impact heeft op de kwaliteit van het gebied en een groter beslag op de ruimte gaat leggen, wat ten koste gaat van het aantal te realiseren woningen,’ schrijft het college aan de gemeenteraad.

Verplaatsing naar Stationsbalkon-noord

Daarom moet de hellingbaan verplaatst worden naar wat heet ‘Stationsbalkon-noord’, het voormalige evenemententerrein waar nu de teststraat van de GGD is.

Hotel met 120 kamers

Daarmee worden twee vliegen in één klap geslagen, want op die plek is ook de ontwikkeling van een hotel voorzien. Dat zou een hotel worden met 120 kamers. Door de hellingbaan naar dat gebied te verleggen kunnen de toekomstige gasten hun auto makkelijk in de Waaggarage parkeren.

De gemeente is in overleg met een vastgoedontwikkelaar over de komst van een hotel. In het najaar kan de gemeenteraad er dan een beslissing over nemen.