Boogie Monster geeft concert in Corneel

Lelystad - Door de versoepelingen van de coronamaatregelen is poppodium Corneel sinds 5 juni weer open en stukje bij beetje kunnen er wat meer mensen in de zaal. Hoeveel er naar binnen mogen bij het optreden van Boogie Monster op zaterdag 26 juni is nog onduidelijk, maar het concert staat alvast gepland.

Soulvolle vocals

Verwacht bij de Deventer band Boogie Monster soulvolle vocals, scheurende gitaren en Hammondsolo’s. De band bestaat uit vijf jonge muzikanten met een oude ziel en een liefde voor liedjes. Met een strakke liveshow en ijzersterke songwriting overtuigt de band.

Voorjaar 2019 verscheen de eerste single ‘She’s Got It Going On’. Het leverde Boogie Monster een plek op toonaangevende festivals als Mañana Mañana en de Zwarte Cross op en ze werd gevraagd als support act op tours van The Grand East en DeWolff. Pablo van de Poel, zanger/gitarist van DeWolff, was zelfs zo enthousiast dat hij de band uitnodigde om op te nemen in zijn studio.

Electrosauros Southern Sound Studio

En zo geschiedde. Boogie Monster dook eind 2019 de Electrosaurus Southern Sound Studio in, thuisbasis van DeWolff. Daar werden acht soulvolle popliedjes met een ruig randje analoog op tape en grotendeels live opgenomen. Hiermee ging Boogie Monster acts als The Dawn Brothers, The Grand East en Anne Soldaat achterna. De beoogde release van het album ‘Overnight’ in 2020 moest helaas door de coronapandemie worden uitgesteld, maar een geannuleerde tour in het voorjaar en een verboden festivalseizoen later, kwam het album uit via Concerto Records.

De band maakte zich klaar voor de releaseshow van het album in Burgerhaven, de coronaproof locatie van poppodium Burgerweeshuis in Deventer, met een twee uur lange livestream met verschillende gastmuzikanten.

Tickets

Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar via de website van Corneel.