Dag van de Minibieb in Dronten

Dronten - Bij veel minibiebs in het hele land is zaterdag 5 juni iets leuks te doen tijdens de Dag van de Minibieb. In Dronten doen zeven minibiebs mee.

Minibieb Beiersgulden, minibieb Tinnegietersgilden, miniebieb Waterfront, Robertson’s minibieb, Ineke’s minibieb, De Lettertuin en Minibieb nr. 5 hebben de handen ineen geslagen en een aantal leuke activiteiten bedacht. 

Allereerst krijgen de minibibliotheken een gezellige aankleding om ze extra goed zichtbaar te maken. Er is deze dag koffie/thee. In de meeste gevallen staat ook de extra boekenvoorraad buiten.

Dichtopdrachten

Daarnaast heeft Leandra Vleeschhouwer verschillende dichtopdrachten gemaakt, zodat er kennis gemaakt kan worden met verschillende dichtvormen. Bij Kinderzwerfboekstations wordt ook gedacht aan de kinderen.

De Lelystadse schrijfster Annemieke Vaneman presenteert haar eerste boek - ‘Angstschreeuw’ - om 11.30 uur bij Minibieb nr. 5 aan de Houtsnip, om 12.30 uur bij Minibieb Beiersgulden in De Munten en om 13.30 uur bij Minibieb Tinnegietersgilde in De Gilden.

De Dag van de Minibieb wordt voor de tweede keer gehouden. Het is te zien als een Open Huis, maar dan buiten bij een minibieb. Er zijn laagdrempelige activiteiten. Het is voor bezoekers de kans om eens kennis te maken met de persoon achter het boekenkastje of juist met elkaar in contact te komen en boeken te ruilen. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Pop-Up bieb

Minibiebs werken samen met de reguliere bibliotheek. Ze zien elkaar niet als concurrent, maar als een aanvulling op elkaar met als doel het lezen te bevorderen. Bij de Flevomeer Bibliotheek staat ter ere van de Dag van de Minibieb eenmalig een Pop-Up bieb. Tijdens de Dag van de Minibieb worden de coronamaatregelen nageleefd.

Op de website van de Dag van de minibieb is te zien welke minibiebs meedoen. In Dronten liggen bij alle minibiebs plattegrondjes waar op te zien is waar de deelnemende minibiebs zich bevinden. Op de plattegrond staan QR-codes, waarmee filmpjes zijn te bekijken over de minibiebs.

www.dagvandeminibieb.nl