Michael Schaak is Online Pokerkampioen van Biddinghuizen

Biddinghuizen - Michael Schaak heeft zondag het Online Pokerkampioenschap van Biddinghuizen gewonnen. In totaal kwamen er 189 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar eerder alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. 'De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel', vertelt organisator Mathijs Jonkers.

Naast de mooie bokaal die hij per post ontvangt, kwalificeert Michael Schaak zich voor de halve finales die in juni gehouden worden. Als hij daar bij de beste 10 procent eindigt gaat hij door naar de landelijke finale. De finale wordt in juli gespeeld in de Heerlickheijd in Ermelo.

Ook Sebastiaan Haverkate (2e) en Roderick Paling (3e) wonnen door hun prestatie een plek in de halve finales, ook werden er nog 13 kwartfinale tickets vergeven.

De gehele uitslag van het Online Pokerkampioenschap van Biddinghuizen is hier te vinden.