Woontex Slaapcomfort: 'Ecoboxspring volledig gemaakt van natuurlijke materialen'

Lelystad - Bij Woontex Slaapcomfort wordt het assortiment continu aangepast aan waar de klanten naar op zoek zijn. Werd het assortiment van de beddenzaak aan de Zuiderpoort 2 eind vorig jaar nog uitgebreid met relaxfauteuils, komt Woontex nu met boxsprings voor mensen die houden van natuurlijke materialen en duurzaamheid.

‘Onze Ecolife boxsprings uit Zweden zijn volledig gemaakt van natuurlijke materialen, zijn heel comfortabel en bieden een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding’, licht eigenaar Ronald van ’t Pad toe.

De frames van de bedden van Ecolife worden gemaakt van Scandinavisch grenen. De bomen die gebruikt worden, groeien in het uiterste noorden van Scandinavië. ‘Ze groeien daar heel langzaam’, legt bedrijfsleider Jan Terpstra uit. ‘Daardoor krijg je hout met korte vezels, wat het grenen supersterk en enorm duurzaam maakt.’ De geharde en versterkte hoeken zorgen voor een stabiel bed dat wel 25 jaar mee gaat.

Uitsluitend natuurlijk

In tegenstelling tot traditionele boxsprings, worden de bedden van Ecolife niet verlijmd en worden er geen schuimbalken gebruikt.

‘Voor deze comfortabele boxsprings worden uitsluitend ecologisch verantwoorde, natuurlijke materialen gebruikt’, licht Ronald toe. ‘Bijvoorbeeld biologische bamboe, katoen, vlas en agave. De boxsprings van Ecolife zijn van nature antibacterieel en gifvrij. Dit verkleint de kans op stof- en huismijt. Er zijn ook geen dierlijke materialen gebruikt, waardoor je dit een veganistische boxspring kunt noemen.’

Het topmatras is gemaakt van agave, dezelfde plantensoort waar bijvoorbeeld tequila van gemaakt wordt. ‘De agave-vezels worden ingespoten met een heel dun laagje natuurlatex.’ De onderdelen worden met de hand aan elkaar genopt. ‘Door die ambachtelijke werkwijze kan de lucht goed circuleren, wat de slaapkwaliteit ten goede komt.’

Omdat de Ecolife boxspring zo goed ademt, is het ook een zeer geschikte keuze, voor wie graag koel slaapt, vinden Jan en Ronald.

‘Het ligcomfort van de Ecolife-bedden is erg hoog’, voegen ze toe. ‘We hebben vier modellen van de Ecolife staan, voor elk wat wils.’

Natuurlijke kwaliteit

De uitstraling van een Ecolife Boxspring past bij de natuurlijke materialen. Ronald: ‘Strak in de stof, maar ronder dan de traditionele boxspring. Je ziet en voelt de natuurlijke kwaliteit.’

Woontex Slaapcomfort is al meer dan 38 specialist op het gebied van slaapsystemen, matrassen, boxsprings en andere bedden in Lelystad en omgeving.

Het team geeft deskundig advies over het juiste kussen, de beste lattenbodem of de complete inrichting van een slaapkamer. In de duizend vierkante meter grote showroom op woonboulevard Palazzo kun je proefliggen op diverse boxsprings, matrassen en bedbodems.

Kijk voor meer informatie op de website van Woontex Slaapcomfort.