Akkoord over sociaal plan voor medewerkers supermarkt Deen

Regio - Supermarktketen Deen heeft met de vakbonden en ondernemingsraad overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor haar medewerkers. Het gaat in totaal om bijna 10.000 medewerkers.

De medewerkers die werkzaam zijn bij een bedrijfsonderdeel waarvan de werkzaamheden niet worden voortgezet door de kopende partijen, hebben de vrije keuze voor een herplaatsingstraject of een beëindigingsvergoeding. Voor de medewerkers waarvan de functie niet vervalt, is baanbehoud voor tenminste drie jaar gegarandeerd. Daarbij geldt dat indien de arbeidsvoorwaarden bij de kopende partij beter zijn, deze ook voor hun gelden.

Belangrijke stap

Het sociaal plan is een belangrijke stap in de verkoop van de winkels van Deen. Algemeen directeur Leendert van Eck zegt hierover: 'Deen is heel blij om overeenstemming te hebben bereikt met de vakbonden en de ondernemingsraad. En hoewel de verkoop van Deen natuurlijk een grote schok was voor de medewerkers hebben we door inspanning van de familie Deen wel een buitengewoon goed sociaal plan weten te realiseren, waarbij medewerkers een vrije keuze hebben'.

'Bedank'bonus

Alle medewerkers van Deen krijgen 10 procent 'bedank'bonus uitgekeerd over hun gewerkte uren in de laatste zes maanden, teruggerekend vanaf het moment dat Albert Heijn, Vomar en Dekamarkt eigenaar worden. 

De definitieve verkoop van Deen komt zo steeds dichterbij. Albert Heijn, Dekamarkt en Vomar hebben inmiddels toestemming gevraagd voor de aankoop van de Deen-winkels bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Afronding verkoop

Naar verwachting wordt de verkoop van Deen in de tweede helft van dit jaar afgerond. Als de overname ongewijzigd doorgang vindt, gaan er 39 winkels naar Albert Heijn, 22 vestigingen naar Vomar en 19 naar Dekamarkt.

Van de twee Deen-vestigingen in Lelystad zal die aan de Ranonkellaan 1 (Warande) een Albert Heijn worden en die aan de Neringweg 391 een Vomar. De Deen aan De Kajuit in Dronten wordt ook een Vomar, evenals de vestiging aan de Zuidsingel 32A in Swifterbant.