3D-triathlon in Nationaal Park Nieuw Land

Lelystad - Nationaal Park Nieuw Land is eind september het decor van de allereerste 3D-triathlon in Flevoland. Een triathlon, maar dan net iets anders.

Dit sportevenement bestaat uit de drie bekende thriathlondisciplines verdeeld over drie dagen. Het is een initiatief van Nationaal Park Nieuw Land en de organisatoren van de Oostvaardersrun, Crossen door de Bossen en Triple Performance Sport.

Drie dimensies op drie verschillende dagen

De 3D-triathlon vindt plaats op verschillende locaties in Nationaal Park Nieuw Land. Zwemmen in het Bovenwater, mountainbiken in het Kotterbos en hardlopen bij de Oostvaardersplassen. Iedere discipline vindt plaats op een andere dag waardoor men voldoende rust kan nemen na elke inspanning. Bovendien zijn de afstanden per discipline verschillend, zodat men zelf kan kiezen hoever men wil gaan. Een ideale manier om ‘in te stappen’ als beginnend triathleet. Bovendien zijn de korte afstanden ook heel geschikt voor kinderen.

Flevoland: provincie van de triathlons

De 3D-triathlon is de eerste Flevolandse triathlon waarbij u op drie verschillende dagen de disciplines kunt uitoefenen. Gedeputeerde Harold Hofstra: 'Het is een hele mooie aanvulling op het bestaande sportaanbod in Flevoland. Bovendien is het de eerste triathlon die georganiseerd wordt in Lelystad. Flevoland wordt hiermee de eerste provincie in Nederland die in iedere gemeente een triathlon aanbiedt'.

Gouden startnummer

Deelnemers die op alle drie sportdagen meedoen krijgen een leuke korting. 3D-deelnemers krijgen als enige een gouden startnummer. Drie disciplines toch teveel? Dan kan men zich uiteraard aanmelden voor één of twee van de evenementen. Alleen zwemmen, mountainbiken of hardlopen. Meer informatie over het evenement: nationaalparknieuwland.nl/3D.

Voorinschrijving

De exacte data en kosten van de drie sportevenementen worden binnenkort bekendgemaakt. Uiteraard wordt er tijdens het evenement rekening gehouden met de geldende COVID-19 richtlijnen. Aanmelden kan al via info@nationaalparknieuwland.nl. Men krijgt dan een persoonlijk bericht zodra er meer bekend is over het evenement.