De trend van het moment: eiken eettafels

Aangeboden door: oakwell.nl

Ieder jaar zijn er wel een aantal nieuwe woontrends te vinden.

We staan stil bij één woontrend: de eiken eettafel. Waarom deze zo populair is? De eettafel van eikenhout past binnen iedere interieurstijl én het is een duurzame keuze. Doordat zoveel mensen tegenwoordig een eiken eettafel in de keuken hebben staan, ben je wellicht bang dat je één van de velen bent. Maar niets is minder waar. Elke eikenhouten eettafel is uniek! Hoe dat kan? Dat lees je in dit artikel.

Waarom is de eiken eettafel zo populair?

De keukentafel is een centrale plek in het huis. We eten er, drinken borrels of doen spelletjes met de familie. In tijden als deze werken ook een hoop mensen thuis. Niet iedere thuiswerker heeft een mooi kantoor met bureau tot zijn of haar beschikking. Dat maakt dat de keukentafel een belangrijkere plek is geworden dan ooit tevoren. De keukentafel krijgt dus behoorlijk wat te verduren. Eiken is een harde, sterke houtsoort, waardoor een keukentafel met eikenhouten blad wel tegen een stootje kan! Ook maakt eikenhout het mogelijk om een dik tafelblad op maat te laten maken: je kunt kiezen tussen een 2cm tot 8cm dik tafelblad!

Een eiken eettafel op maat

We benoemden het al kort, maar je kan dus een eiken eettafel op maat laten maken. Bij bedrijven zoals Oakwell kun je een unieke eiken tafel laten maken, waarbij je de keuze hebt tussen de maat, het onderstel, de vorm en de afwerking. Zo maak je jouw industriële, traditionele, landelijke of moderne interieur compleet!

Het onderstel en het blad van de tafel

Als het gaat om het onderstel, ofwel de tafelpoten, kun je kiezen tussen U-poten, X-poten of A-poten. Ofwel een vierkant onderstel, een gekruist onderstel of een onderstel met schuine poten. Het blad kan ook diverse vormen aannemen: rechthoekig, vierkant of rond bijvoorbeeld. Krijg je al keuzestress? Ga dan eens langs in een showroom en vraag advies!

Welke afwerking moet ik kiezen?

De meest bepalende factor is de afwerking. Hierbij bepaal je de lak voor de tafel, en daarmee direct de kleur van het tafelblad. Het is daarom belangrijk dat de lak past bij jouw interieur. Soorten lak zijn blanke lak, een gekleurde lank, hard-wax-olie of Traelyx. In deze soorten lak zit ook verschil in de mate van bescherming. Een tafelblad dat behandeld is met traelyx, is het best beschermd tegen vlekken. Dat komt door de twee componenten waar de lak uit bestaat: een component die de lak uithard en een component voor de bescherming. Het is een natuurlijke lak, wat ervoor zorgt dat je tafelblad uniek blijft. Veel succes en plezier met het uitzoeken van een eiken eettafel!