Ziekenhuis St Jansdal krijgt weer meer ruimte voor reguliere zorg

Lelystad / Harderwijk - Omdat het aantal coronapatiënten afneemt, komt er weer meer ruimte voor reguliere zorg in ziekenhuis St Jansdal. Vanaf zaterdag wordt het aantal IC-bedden voor coronapatiënten geminderd. Hierdoor ontstaat ruimte om vanaf volgende week (25 mei) meer operatiekamers te openen in Harderwijk en Lelystad.

Arend Jan Poelarends, lid raad van bestuur: 'We zijn opgelucht dat de situatie een dalende trend vertoont en voorzichtig ruimte geeft voor meer reguliere zorg in ons ziekenhuis. Medewerkers die geholpen hebben op de IC, kunnen weer hun oorspronkelijke taken oppakken op het operatiecomplex. Dit geeft artsen de mogelijkheid een begin te gaan maken met het inhalen van operaties die in een eerder stadium zijn uitgesteld'.

Patiënten op wachtlijst worden gebeld

Patiënten, waarvan de operatie is uitgesteld en die op een wachtlijst staan, worden gebeld. Het verzoek is om niet zelf contact met het ziekenhuis op te nemen. 

Coronamaatregelen blijven van kracht

De coronamaatregelen blijven verder van kracht, zoals de check-in en het maken van een afspraak om op bezoek te gaan bij iemand die opgenomen is, of voor bloedprikken of een röntgenfoto. Ook het wassen van handen, het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een masker blijft. De maatregelen gelden voor iedereen, ook voor bezoekers, patiënten en medewerkers die al gevaccineerd zijn.

De poliklinische zorg is tijdens de derde golf niet afgeschaald geweest. Spreekuren zijn onverminderd door gegaan. Zie www.stjansdal.nl/corona.