Sportbedrijf Lelystad houdt eerste nationale buitensport- en speeldag

Lelystad - Sportbedrijf Lelystad houdt woensdag 9 juni voor het eerst de nationale buitensport- en speeldag. Kinderen en jongeren nemen gratis deel aan sport- en speelactiviteiten in de wijk, op scholen en bij sportvereniging.

De activiteiten worden aangeboden in samenwerking met Stichting SchOOL, Jongerenwerk Lelystad en lokale sportaanbieders. De nationale buitensport- en speeldag is een voorloper van de nationale sportweek. De dag zelf is de Lelystadse variant van de Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje Beton.

Speelactiviteiten en energizers

Verschillende basisscholen bieden op school of in de nabije omgeving activiteiten aan voor kinderen. Het gaat om speelactiviteiten en energizers op schoolpleinen en clinics aangeboden door sportverenigingen. Vanuit Stichting SchOOL gaan meerdere vakleerkrachten actief aan de slag met de Nationale buitensport- en speeldag.

Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen: ‘We ondersteunen en belonen de scholen die zich extra inzetten. Zo helpen we de scholen die daarom hebben gevraagd met energizers en activiteiten van sportaanbieders. Ook geven we buitenspeeltips.’

Clinics

In de wijk worden, in samenwerking met Jongerenwerk Lelystad, clinics aangeboden voor jongeren in de Atol en in de Jol. Er zijn voetbalclinics en dansactiviteiten. Elders in de stad kunnen jongeren meedoen aan roeien en hockey. Voor jongere kinderen is er judo, voetbal en hockey.

De Nationale buitensport- en speeldag is voor het Sportbedrijf Lelystad een mooi moment om te starten met het aftellen naar de Nationale Sportweek, die op vrijdag 17 september begint. Er zitten namelijk exact honderd dagen tussen deze beide evenementen. Dat aftellen gebeurt door elke tien dagen tot aan de Nationale Sportweek voetballen te verstoppen in de stad. Wie er één vindt, er mee op de foto gaat en deze mailt naar info@sportbedrijf.nl maakt kans op een prijs.

Lelystad Vitaal

De nationale buitensport- en speeldag wordt mede mogelijk gemaakt door een succesvolle subsidieaanvraag van Stichting Lelystad Vitaal bij de provincie Flevoland. De bijdrage is toegekend door Sportservice Flevoland. Daarnaast verstrekt ook de gemeente Lelystad subsidie.

Wie wil meedoen aan de nationale buitensport- en speeldag kan op de site van Sportbedrijf Lelystad of in de folder zien waar je je moet aanmelden.