Humanitas Ontmoeting genomineerd voor landelijke prijs

​Lelystad - Humanitas Ontmoeting, onderdeel van de Humanitas afdeling Lelystad/Dronten, is één van de genomineerden voor de Helemaal Humanitas Prijs. Deze prijs wordt sinds 2007 jaarlijks toegekend aan een bijzonder of inspirerend project. Er kan van 17 tot 30 mei gestemd worden op de deelnemers.

Filmpje inzenden

De genomineerden, waaronder Humanitas Ontmoeting, konden een filmpje inzenden waarin zij hun activiteit onder het voetlicht brengen. Een activiteit waarin de waarden van Humanitas, de landelijke vrijwilligersorganisatie, terug komen. De filmpjes zijn vanaf 17 mei te vinden op de speciale actiepagina van Humanitas.

Het publiek kan vanaf dat moment op hun favoriet stemmen. De activiteit die eind mei de meeste stemmen heeft behaald, wint de Helemaal Humanitas Prijs van € 5.000,-. Humanitas Ontmoeting kan dit prijzengeld goed gebruiken om nog meer mensen te bereiken en te ondersteunen. 'Vooral nu melden zich veel mensen die weinig gezelligheid ervaren. Met dit geld kunnen we doorgaan met deze stads- en dorpsgenoten een kopje koffie aan te bieden en gezellige picknicks en workshops te organiseren,' aldus Yvon Bus, de Programma Coördinator van Humanitas Ontmoeting. 'Mensen kunnen ons hierbij helpen door op onze inzending te stemmen.'

Thema Eenzaamheid

Humanitas Ontmoeting is onderdeel van de Humanitas afdeling Lelystad/Dronten in het thema Eenzaamheid. Mensen die behoefte hebben aan gezelligheid, aan iemand om mee op pad te gaan of om thuis mee te praten kunnen terecht bij Humanitas Ontmoeting. De vrijwilligers bieden een luisterend oor en ze zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen.

De Helemaal Humanitas Prijs

Humanitas heeft ruim zeshonderd projecten en activiteiten door heel Nederland. Deze worden allemaal uitgevoerd door de ruim 80 afdelingen door het hele land. Sinds 2007 wordt de Helemaal Humanitas Prijs uitgereikt aan een bijzondere activiteit van de Humanitas-afdelingen. Een activiteit waarin de waarden van Humanitas helemaal tot hun recht komen en die aansluit op een actuele maatschappelijke vraag.