STG Dronten en Wielerzone Nederland slaan handen ineen

Dronten - STG Dronten en Wielerzone Nederland slaan de handen ineen. Het opleidingsteam voor ambitieuze jonge wielrenners gaat zomerfietstrainingen voor leden van STG Dronten verzorgen.

De schaatstrainingsgroep STG Dronten is een sportvereniging met activiteiten in zomer en winter. De vereniging kwam onlangs in contact met Arjan Baak van Wielerzone Nederland.

Op het hoogste niveau

Wielerzone Nederland werkt al zeven jaar op het hoogste niveau en heeft Dronten als uitvalsbasis. De zomerfietstrainingen zijn voor junioren en senioren, zowel voor mannen als vrouwen.

Met deze samenwerking komen kwaliteit en ervaring samen. ‘Het verzorgen van trainingen en het begeleiden van anderen biedt voor wielrenners in opleiding een mogelijkheid om trainerscapaciteiten te ontwikkelen en dat vinden wij waardevol,’ aldus Arjan Baak van Wielerzone.

Zomerseizoen

STG Dronten vindt het belangrijk dat leden in het zomerseizoen niet alleen hun conditie, maar ook hun techniek verbeteren en werken aan de juiste houding op de fiets. Wanneer moet je remmen of schakelen? Hoe gedraag je je op de weg en rijd je zo veilig mogelijk in een groep? Dit komt allemaal aan bod in de trainingen.

Mogelijk zijn er mensen in Dronten of omgeving die ooit een fiets hebben aangeschaft maar het nog spannend vinden om er de weg mee op te gaan of een stok achter de deur nodig hebben om te beginnen met fietsen. Zij kunnen zich aansluiten bij STG Dronten en in een enthousiaste groep werken aan alle aspecten van het fietsen.

Veel voordelen

Volgens Arjan de Graaf, bestuurslid van STG Dronten, biedt de samenwerking tussen beide partijen veel voordelen. ‘STG-leden kunnen trainen onder leiding van deskundige trainers en worden als lid van een vereniging beschermd door een verzekering bij ongevallen. Bovendien is de contributie laag en zijn er ook extra activiteiten. Hierbij moet je denken aan masterclasses over diverse onderwerpen, zoals het onderhoud van de fiets en sportvoeding.’

Door de huidige coronamaatregelen is het nog niet mogelijk om te starten, maar opgeven kan al wel. Dit kan door een mail te sturen naar stgdrontenleden@gmail.com.

Groepstrainingen

Naast fietsen en (wedstrijd)schaatsen biedt STG Dronten het hele jaar door groepstrainingen aan. Verder zijn er plannen om mountainbike- en skeelertrainingen te gaan houden. Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de website van STG Dronten.