Schilderskring Dronten exposeert

Dronten - De Schilderskring Dronten exposeert tot eind juni werken in de polikliniek van het St Jansdal ziekenhuis aan het Zwarte Water in Dronten.

Ruim twintig jaar geleden werd de Schilderskring Dronten opgericht door Arie Schrijvers - die nog steeds lid is van de kring. De kring telt momenteel veertien leden. Zij komen op vrijdagmorgens bij elkaar in een atelier van De Meerpaal in Dronten.

Zelfstandig werken

Kenmerk van de groep is dat de leden zelfstandig werken. Er is geen docent of cursusleider. Ieder werkt met de techniek en het materiaal wat het beste bij hem of haar past, zoals brusho, pastelkrijt, olie-of acrylverf. Eens per jaar heeft de kring een thema, waar iedereen aan werkt. Ook nodigt de kring ieder jaar een docent uit om een workshop te geven.

Elkaars werk bespreken

De leden van de Schilderskring Dronten inspireren elkaar door aan het einde van de vrijdagmorgen een rondje te maken en elkaars werk te bespreken. Verder vinden ze inspiratie door met elkaar een museum of een tentoonstelling te bezoeken. De kring exposeert regelmatig.