Team cold cases wil in gesprek met mogelijk belangrijke tipgever in moordzaak Judit Nyari

Dronten - Het Team Cold Cases Midden-Nederland vraagt een anonieme tipgever contact op te nemen voor een vertrouwelijk gesprek. De tipgever meldde zich kort geleden via Meld Misdaad Anoniem om informatie te delen over de moord op Judit Nyari. De tipgever noemde een naam van een persoon en bracht die persoon in verband met de dood van Judit.

'Echt een belangrijke tip', benadrukt rechercheur Willem Kolkman van het Cold Case Team Midden-Nederland. Het afgelopen jaar is er in de media veel aandacht geweest voor de zaak van Judit Nyari. Ook publiceert de politie regelmatig podcastafleveringen over de zaak die samen al ruim 150.000 keer beluisterd zijn.

Dood aangetroffen in Dronten

In die serie wordt het verhaal verteld van de Amsterdamse Judit die in een problematisch gezin opgroeide, uit huis werd geplaatst, in aanraking kwam met drugs en uiteindelijk in de straatprostitutie in Amsterdam en Utrecht belandde. Op 6 december 1993 werd ze dood gevonden bij een verlaten visplek bij Dronten. Het onderzoek naar haar dood leverde destijds geen ontknoping op. 'Het is mooi om te zien hoe er wordt meegeleefd en meegedacht met het verhaal van Judit', zegt rechercheur Kolkman in de nieuwste aflevering van de podcastserie. 'De anonieme tip die we begin april ontvingen doet sterk vermoeden dat er echt nog mensen zijn die weten wat er met Judit Nyari is gebeurd'.

Een vertrouwelijk gesprek

'Om echt aan de slag te kunnen met deze nieuwe informatie hebben we een vertrouwelijk gesprek met de tipgever nodig', zegt rechercheur Kolkman. 'In dat gesprek kunnen we goede afspraken maken voor het afschermen van de identiteit van de tipgever. We hebben daar tal van opties voor. We zijn de tipgever enorm dankbaar voor deze eerste stap. We hopen dat de tipgever ook de tweede stap wil zetten en echt met ons in gesprek wil gaan op een vertrouwelijke manier'.

De tipgever kan het beste vertrouwelijk contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen via het speciale rechtstreekse nummer 06-8428 5857. Dit speciale nummer is de hele maand mei bereikbaar voor tips over de zaak van Judit. Ook het normale nummer van het Team Nationale Inlichtingen is beschikbaar via 088-6617734. Via deze twee lijnen kan vanaf het eerste contact de vertrouwelijkheid en anonimiteit worden gewaarborgd. Andere opties om contact op te nemen zijn de opsporingstiplijn 0800-6070 of via e-mailadres coldcase@politie.nl.