Jong en oud deelt samen Vrijheidssoep uit in Lelystad

Lelystad - De vrijwilligers van sociaal restaurant Resto VanHarte en de jongeren van Challenge Up Welzijn Lelystad verrassen ouderen op 5 mei met heerlijke ‘Vrijheidssoep’. Ze haken hiermee aan op het initiatief van Nadia Zerouali, Sharon de Miranda, Jasmyn Mazloum en Eva Flantua om op Bevrijdingsdag de vrijheid te vieren door soep met elkaar te delen.

'Natuurlijk doen wij mee met dit mooie initiatief', zegt Manon Geerlings, manager van Resto VanHarte Lelystad. 'Wij delen, nu ons sociaal restaurant door corona dicht is, in de stad al regelmatig soep aan ouderen uit, juist om in deze tijd contact met (eenzame) ouderen te onderhouden, gezellige praatjes te maken. Nu verrassen we (net als veel andere Lelystadse organisaties die meedoen aan de actie) mensen met heerlijke Vrijheidssoep!'

Oud en jong koppelen

Ook de jongeren van Welzijn Lelystad, verbonden aan Challenge Up, zetten zich graag in voor hun medemens. Het idee ontstond om een vrijwilliger van Resto VanHarte en een jongere van Challenge Up gezamenlijk op pad te sturen. Enerzijds om lekkere soep aan te bieden en een gezellig babbeltje te maken met de ouderen. Anderzijds om te vragen of de ouderen hulp van de jongeren van Challenge Up kunnen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koffiebezoek, samen wandelen, hulp bij het gebruik van de computer, etcetera. Jongeren bieden vrijwillig hun kennismaking en kunde aan in het teken van maatschappelijke diensttijd.

'Middels deze soep lijkt het ons mooi om vragen op te halen en het contact tussen jong en oud voort te zetten', zegt Kim Punt, jongerencoach van Challenge Up.

Meer informatie over sociaal restaurant Resto VanHarte en jongereninitiatief Challenge Up is te vinden op www.restovanharte.nl en www.welzijnlelystad.nl.