Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in aangepaste vorm in Lelystad

Lelystad - De Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Lelystad vinden ook dit jaar in aangepaste vorm plaats. Evenementen en bijeenkomsten zijn niet mogelijk, ook niet in de buitenlucht. Dit betekent dat Dodenherdenking in een klein gezelschap plaatsvindt, zonder publiek.

Herdenken tijdens de Nationale Dodenherdenking kan thuis, met onder andere twee minuten stilte om 20.00 uur. Of men kan online meekijken met de herdenking in Lelystad. Dit kan dinsdagmiddag 4 mei vanaf 16.25 uur via Facebook

Geen activiteiten op Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag zijn er in Lelystad geen activiteiten georganiseerd: de dag wordt veilig, klein en vooral online gevierd. Er is geen kleedjesmarkt in het Stadshart en Lelycentre. Wilt u tips voor een feestelijke 5 mei-viering? Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal 4 en 5 Comité.

Openingstijden stadhuis

Op dinsdag 4 mei is het stadhuis van Lelystad open van 09.00 tot 12.00 uur. Op woensdag 5 mei is het stadhuis dicht.

Ook op de volgende feestdagen is het stadhuis dicht:

  • Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei
  • Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei

Afval

Op 4 en 5 mei leegt HVC gewoon de bakken aan huis. Het afvalbrengstation is ook open op beide dagen, van 08.00 uur tot 17.15 uur. Op deze dagen is het vaak drukker bij het afvalbrengstation. Hierdoor kunnen de wachttijden voor toegang tot het afvalbrengstation langer zijn. Houd hiermee rekening of kom op een andere dag langs. Lees meer over de afvalinzameling in Lelystad.