Terrassen en winkels open… dit zijn de consequenties

Aangeboden door: wandgrimeurs.nl

Binnen een week is er veel veranderd. Je kunt weer winkelen zonder afspraak, de tafels en stoelen op de terrassen mogen weer gevuld en de avondklok is overboord. En ook al keek je er naar uit, het is toch weer omschakelen. Dat omschakelen heeft positieve voordelen, maar ook negatieve consequenties. En dan bedoelen we niet de besmettingscijfers.

Wist je met de avondklok in elk geval altijd hoe laat je lief of kinderen thuis waren, moet je nu weer in gesprek. Was je sowieso thuis overdag, kun je nu even snel weg voor die ene boodschap. Maar dat betekent dus wel, dat je huisgenoten de huissleutel weer mee moeten nemen. Is dat alles? Nee er is nog meer… zoals onafgemaakte klussen…

Klussen in huis

Een hevige regenbui zoals afgelopen week (gevolg lekkage), het feit dat de zon weer langer naar binnen schijnt (gevolg je ziet alle oneffenheden op wanden en plafonds) of het omdat je door de lente in een frisse bui was en je al gestart was met dat ene project. Hoe dan ook, je muren of plafonds moeten nog wel afgemaakt, want al wordt het zomer, het is niet altijd ‘buiten-zit-weer’. En dat op het moment dat de zon schijnt, wil je gewoon lekker gaan genieten. De oplossing is op zoek naar een goedkope stukadoor. Maar dan wel een die vakwerk levert en zijn klus afmaakt natuurlijk. Ongeacht of het terrasweer is of niet.

Ervaring telt

‘Goedkoop is duurkoop’, zegt het spreekwoord. En in een aantal gevallen klopt dat ook. Wil jij dus deze zomer geen echtelijke scheiding omdat je een projectje in huis niet afgemaakt hebt, kies dan voor een vakman die een naam hoog te houden heeft. Weet je dat bijvoorbeeld een stukadoor regelmatig opdrachten in jouw woonplaats heeft, dan zorgt dat voor meer betrouwbaarheid. Woon je in Lelystad, zorg dan dat je in zee gaat met een stukadoor die regelmatig in Lelystad werkt en daar een naam hoog te houden heeft. Heeft deze stukadoor in Lelystad opdrachten bij nieuwbouwprojecten zoals  Duin en Water, DOK320, Warande, Parkwijk, Olmenkwartier, Hoekse Olm, Mondriaan of Buitenhof dan kun je eventueel ook referenties opvragen. Hetzelfde geldt als je in Almere woont. Heeft de betreffende stukadoor Almere al veroverd, dan heb je als klant gewoon echt meer zekerheid!

Betrouwbaarheid

Naast goed vakwerk is ook betrouwbaarheid belangrijk. En dan geldt eigenlijk hetzelfde als bij ervaring. Door in zee te gaan met een goede stukadoor waarbij je weet dat ze een naam hoog te houden hebben, krijg je meer zekerheid. Daarnaast kun je op de website informatie vinden. Besef alleen wel dat mooie reviews niet altijd waar hoeven te zijn. Check dus liever zelf door contact op te nemen. Vraag daarbij ook of het bedrijf zelf de klus uitvoert of dit uit handen geeft. Zo krijg je meer grip op wie je in huis haalt.

Werkwijze en materialen

Nog twee zeer relevante vragen zijn: ‘hoe werken jullie’  en ‘welke materialen gebruiken jullie’. Hiervoor hoef je zelf niet alles te weten van stukadoren want als je dat perfect zou beheersen, zou je waarschijnlijk geen professional inhuren. Toch is het in grote lijnen op de hoogte te zijn van wat er precies bij gaat gebeuren, wel heel handig. Dit geldt ook voor de materialen. Een expert kan je precies vertellen wat er gebruikt wordt en met wat voor machines ze werken. Hoe beter het materiaal en de machines, hoe mooier het resultaat.