Honderd ‘werf’ hoera voor polderpionier Dina de Vogel

Dronten - Berendina (Dina) de Vogel uit Dronten viert vandaag, maandag 3 mei, haar honderdste verjaardag. 'Omdat ze het vanwege de coronamaatregelen niet feestelijk kan vieren', vertelt één van de kinderen, 'willen we haar graag in het zonnetje zetten'.

De kwieke eeuweling werd in 1921 geboren in Stegeren (gemeente Ommen). Eenmaal getrouwd kwam ze met haar man Hendrik in 1962 naar het nieuwe land. Bijna zestig jaar lief en leed heeft Dina hier mogen beleven. Zo genoot de polderpionier van het sociaal leven in Dronten, waar ze als echtpaar tien jaar beheerder waren van de Open Hof.

Volop genieten

Dina houdt van gezelligheid en praat met iedereen. Hoewel Hendrik in 2002 is overleden, geniet Dina in appartementencomplex De Werf nog volop. Zo spreekt en ziet ze al haar zes kinderen, zes kleinkinderen en tien achterkleinkinderen regelmatig.

'Hoewel het lopen wat moeizamer gaat en ze eens per week huishoudelijke hulp heeft', vertelt haar dochter, 'kookt ze nog zelf haar eten, leest ze de krant, mag ze graag puzzelen en televisie kijken. En mocht het straks weer kunnen, doet ze graag weer mee met het klaverjassen, de bingo en etentjes in de binnentuin van De Werf'.