Willem Rutten uit Dronten is 50 jaar PvdA-lid

Dronten - De PvdA in Dronten heeft zaterdag, op de Dag van de Arbeid, Willem Rutten in het zonnetje gezet. Dit omdat hij vijftig jaar lid is van de partij.

‘Er bestaat nog steeds een grote groep mensen, die al jarenlang lid is van een gevestigde partij en dat ook wil blijven. Niet uit luiheid, maar simpel omdat deze leden de politieke lijn van hun club, weliswaar soms kritisch, blijven onderschrijven. Noem het idealisme. Zo’n harde kern blijft goud waard voor een partij, met name in deze tijd van politieke versnippering', aldus Erik Kaper van de PvdA.

Een bewuste keuze

Willem Rutten heeft, zo zegt hij, in de laatste klas van de HBS heel bewust gekozen om lid te worden van de PvdA. Hij was politiek bewust geworden door toedoen van zijn leraar Staatsinrichting. Ook in tijden dat de PvdA het moeilijk had en leden soms twijfelden over hun lidmaatschap liet hij de partij niet in de steek.

Gouden speld

De basis van oprecht sociaal-democratisch denken bleef in zijn werkend leven als advocaat en ook daarna de richtlijn. Om hem daarvoor te bedanken hebben bestuur en fractie van de PvdA hem de gouden speld, die hoort bij het vijftigjarig lidmaatschap, overhandigd, tezamen met een riante bos rode rozen. Mevrouw Rutten speldde het bijzondere kleinood op bij haar man.