Veiligheids specialist worden? Doe een opleiding HVK

Aangeboden door: rovc.nl

Vergroot de veiligheid op je werkplek met een certificaat als veiligheidsspecialist.

Het ROVC biedt de opleiding HVK aan waarin je een stevige basis legt voor veiligheidsvraagstukken op beleidsniveau. Je leert onder andere over de Arbowetgeving, mogelijke risico’s en risicomanagement. Verder ontwikkel je vanaf dag 1 vaardigheden als leiderschap en proactief handelen om snel en veilig te werk te gaan in noodsituaties.

Hoe lang duurt een opleiding Hogere Veiligheidskunde?

De opleiding HVK duurt 1 jaar en is opgedeeld in vier onderwerpen: Arbowetgeving, mens en communicatie, veiligheid in organisaties en risicomanagement. Ieder onderwerp wordt 12 keer behandeld. In totaal zullen er 26 bijeenkomsten zijn, exclusief de afstudeerstage. Naast de opleiding wordt er ook een portfolio als afstudeerproject van je verwacht. Het totale pakket leidt je op tot een gecertificeerd veiligheidsspecialist. De bijeenkomsten zijn gemiddeld eens per 2 weken, met uitzondering van schoolvakanties.

Waarom een opleiding Hogere Veiligheidskunde bij het ROVC?

Bij het ROVC staat leren in de praktijk centraal. Je gaat zo snel mogelijk actief aan de slag met de lesstof en je wordt begeleid door docenten uit de praktijk.

Wat kan je doen na het succesvol afronden van je opleiding?

Na een opleiding Hogere Veiligheidskunde ben je bevoegd om:

  • het veiligheidsbeleid sturen
  • interne en externe ondersteuning bij veiligheidsrisico’s bieden
  • leiding geven aan een team om risicovolle projecten op het gebied van veiligheid te coördineren
  • toezicht houden op risicovolle projecten
  • advies geven omtrent de beheersing van veiligheidsthema’s

Veiligheid op de werkvloer is belangrijk. Een goede coördinator die het aanspreekpunt is en overzicht houdt over de werkzaamheden is hiervoor van belang. Heb jij de ambitie om jouw werkplek veiliger te maken als veiligheidsspecialist? Schrijf je dan nu in voor een opleiding HVK bij het ROVC. Voor vragen en/of advies: bezoek rovc.nl.