Tong van Lucifer keert terug op Knardijk als gewone tong

Lelystad - De Tong van Lucifer, het kunstwerk van Rudi van de Wint, keert gewoon terug op de Knardijk als het is gerestaureerd. Dat heeft een overgrote meerderheid van Provinciale Staten besloten.

Beschadigd door storm

Het kunstwerk raakte in februari vorig jaar beschadigd door een storm, waarbij het scheef kwam te staan. Omdat het daarmee gevaar liep om te vallen, werd het van zijn plek gehaald om te worden gerepareerd. De Flevolandse statenfractie van de SGP greep dat aan om weer een discussie te beginnen over het kunstwerk. Men wilde dat het niet terug zou keren op de Knardijk, omdat het volgens hen een godslasterlijk kunstwerk is dat christenen kwetst elke keer als zijn er op de A6 langsrijden. Het kunstwerk verbeeldt de tong van Lucifer, de gevallen engel, die wordt uitgestoken naar de hemel.

Beeld hoort thuis op de Knardijk

De provincie heeft nog wel onderzocht of er elders plek is, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Het standpunt voor verplaatsing werd bovendien niet gedeeld door een meerderheid in de provinciale politiek. Het beeld hoort gewoon thuis op de Knardijk, een mening die door veel Flevolanders wordt gedeeld.

‘De Tong’

De naam van het kunstwerk wordt wel veranderd in ‘De Tong’. Verwacht wordt dat de restauratie, die wordt geschat op 200.000 euro aan kosten, voor het einde van het jaar gereed is, waarna het beeld terug zal keren op haar vaste plek.


Gerelateerd nieuws