Verantwoorde vierdaagse in Dronten en Biddinghuizen

Dronten / Biddinghuizen - De avondvierdaagsen in Dronten en Biddinghuizen kennen dit jaar een zogeheten ‘Home Edition’. Deze coronaproof editie maakt dat de evenementen toch kunnen doorgaan. Tot 30 juni kan worden deelgenomen.

Stichting Avond4daagse Dronten en stichting De IJsvogel houden de ‘Home Edition’ samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en e-Routes. 

Speciale app

Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. Na afloop wacht de officiële Avondvierdaagse-medaille.

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avondvierdaagse-module in de app e-Routes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en over een zelf te bepalen afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’; het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel kilometer de deelnemers lopen en verrast ze onderweg met leuke berichten.

Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen nu en 30 juni. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. 

Moment van wandelen staat vrij

Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel door-de-weeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Er zijn kosten aan deelname verbonden. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in via www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/dronten en www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/biddinghuizen. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: tweeëneenhalf, vijf en tien kilometer.

Meer informatie is te vinden op de website van de vierdaagse: www.avond4daagse.nl