Voice Company Koor stort zich op nummers van ABBA

Lelystad - Het Voice Company Koor uit Lelystad houdt een nieuw popproject. Onder de noemer 'Lichte Lente' gaat het koor onder leiding van dirigent Robert Bakker nummers van de Zweedse popgroep ABBA zingen.

De muziek van ABBA zit goed in elkaar

ABBA is één van de meest succesvolle popgroepen ooit. In de hoogtijdagen van de band mochten ‘serieuze’ musici eigenlijk niet naar de muziek luisteren. Nu weet iedereen wel beter. De muziek van ABBA zit goed in elkaar en is plezierig om naar te luisteren. De liedjes zijn nog steeds populair. Zo zeer zelfs dat er een musical is gemaakt die vol zit met de nummers van deze band.

Koorprojecten

Voor wie zin heeft om weer eens oude tijden te laten herleven en de liedjes van ABBA zelf mee te zingen, verzorgt het Voice Company Koor een zangproject getiteld ‘Lichte Lente’. Het Voice Company Koor, nu ruim 21 jaar actief, is de denkbeeldige ‘stemmenwinkel’ van dirigent en entertainer Robert Bakker. Elk jaar schrijft hij circa vier koorprojecten, elk met een eigen karakter. Dat kan de ene keer muziek van Bach zijn en nu dus muziek van ABBA.

Tien repetities

Bakker trekt met zijn projecten mensen uit heel Nederland en zelfs Vlaanderen. Ze verbinden zich aan een project, dat in ongeveer tien repetities wordt ingestudeerd, op locatie in Haarlem, Lelystad en Nijkerk en online via laptop of tablet. Als afsluiting worden in de regel één of meerdere concerten gegeven.

Iedereen kan meedoen

De afgelopen 21 jaar bezochten bijna tweeduizend mensen dergelijke projecten. De deelnemers ervaren als groot voordeel dat ze geen lid hoeven te worden van een koor, met alle verplichtingen van dien, geen stemtest hoeven af te leggen en dat er geen koor- of zangervaring vereist is. Echt iedereen kan meedoen.

Het ABBA-project beslaat tien repetities tot eind juni. Daarna vinden, indien toegestaan, diverse (buiten-)optredens plaats in het gehele land. De meest populaire songs worden ingestudeerd, uiteindelijk zelfs vierstemmig. Gedacht moet worden aan nummers als ‘Mama Mia’, ‘Money Money Money’, ‘S.O.S.’, ‘Super Trouper’ en ‘Thank you for the music’.

Opgeven voor dit project kan via de website www.hetvoicecompanykoor.nl, door een e-mail te sturen naar info@hetvoicecompanykoor.nl of door te bellen met 0320-244202.