Kinderen kunnen meedenken over jeugdbibliotheek

Dronten - De FlevoMeer Bibliotheek Dronten is op zoek naar tien enthousiaste kinderen uit de groepen 6 en 7 die de bibliotheek zo leuk en aantrekkelijk mogelijk willen maken voor leeftijdsgenootjes.

In het Kidzpanel Dronten gaan ze samen met medewerkers van de bibliotheek aan de slag met de jeugdbibliotheek.

Een kei in vloggen

Wie kunnen er lid worden van het panel? Kinderen die van spannende en grappige boeken houden of juist helemaal niet. Kinderen die een kei zijn in vloggen, TikTok of gamen. In principe kan iedereen uit de groepen 6 en 7 lid worden van het Kidzpanel wiens hoofd vol leuke ideeën zit voor activiteiten in de bibliotheek en die leeftijdsgenootjes willen laten zien hoe leuk de bibliotheek is.

Creatief en enthousiast

Wie nieuwsgierig, creatief en enthousiast is en het leuk lijkt mee te denken over jeugdactiviteiten in de bibliotheek kan zich aanmelden door middel van een brief, filmpje of op een eigen unieke, creatieve manier. Aanmelden kan tot 14 mei via www.flevomeerbibliotheek.nl.

Dinsdag 1 juni is er vanaf 15.00 uur een speeddate met alle kinderen die zich hebben aangemeld. Daaruit worden tien leden gekozen voor het Kidzpanel. Dinsdagmiddag 6 juli is de eerste bijeenkomst met het panel van Dronten. De leden spreken één keer per maand op dinsdagmiddag af van 15.00 tot 16.00 uur.

Jeugd meer betrekken bij bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek Dronten wil met het Kidzpanel de jeugd meer betrekken bij de bibliotheek. Inge Dix: ‘Om kinderen zelf een stem te geven in ons activiteitenaanbod is het initiatief Kidzpanel in het leven geroepen. Wij willen vooral vraaggericht programmeren. Waar is behoefte aan bij de jeugd? De panelleden mogen meedenken en helpen met uitvoeren van activiteiten. Daarnaast mogen zij thematafels inrichten in de bieb en boekentips geven via de Facebookpagina van de bibliotheek. Wij zien het panel als ambassadeurs van de bibliotheek en als schakel met de scholen. We zijn erg benieuwd naar de aanmeldingen en naar alle ideeën die het toekomstige panel voortbrengt.’