Bewoners nieuwe appartementen Blokkerhoek en Muiderzand ontvangen sleutel

Lelystad - Woningcorporatie Centrada heeft 42 nieuwe appartementen opgeleverd in de hofjes Blokkerhoek en Muiderzand in de Lelystadse Zuiderzeewijk. De bewoners van het woongebouw Blokkerhoek ontvingen dinsdag de sleutel van hun woning. Op 4 mei vindt de sleuteloverdracht plaats met de bewoners van het woongebouw Muiderzand.

Eindelijk een eigen plek

Chandni Lachman (29 jaar) stond al 8 jaar ingeschreven als woningzoekende en ging een jaar geleden actief op zoek naar een leuke plek voor zichzelf. 'Ik vond het echt belangrijk dat ik me goed zou voelen bij een woning en bij de buurt'. Dat is gelukt. Ze is één van de nieuwe bewoners van het woongebouw Blokkerhoek en ontving op 20 april de sleutel van haar eerste eigen huurwoning. 'Ik verheug me er zo op om mijn appartement lekker in te gaan richten. Er echt mijn eigen plekje van te gaan maken', vertelt ze enthousiast.

Eigentijds, maar passend binnen de bestaande bouw

De 42 appartementen zijn verdeeld over twee eigentijdse woongebouwen van vier verdiepingen. De gebouwen zijn ontworpen met respect voor de cultuurhistorische waarde van het gebied. Hierdoor sluiten ze mooi aan bij de al bestaande bouw binnen de wijk.

De nieuwe gebouwen vervangen de twee verouderde woongebouwen die in 2019 op deze locatie zijn gesloopt.

Energiezuinig

Alle appartementen zijn gasloos en hebben energielabel A. Op het dak van de twee woongebouwen liggen zonnepanelen en alle woningen zijn voorzien van een warmtepomp in combinatie met een warmteterugwininstallatie. Daarnaast zijn beide woongebouwen voorzien van een lift en een gezamenlijke fietsenberging.

Gemeente richt openbare ruimte rondom appartementen opnieuw in

Centrada en de gemeente hebben de handen inéén geslagen en besloten om ook de openbare ruimte van de twee hofjes te vernieuwen. Het ontwerp hiervoor is eerder gepresenteerd op een bijeenkomst voor de buurt. Opmerkingen van omwonenden zijn waar mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp. De gemeente gaat begin mei starten met de herinrichting van de openbare ruimte.


Gerelateerd nieuws