Gevelreiniging; wat zijn de voordelen?

Aangeboden door: Provareiniging.nl

Je zal het vast weleens zien, mensen die met de hogedrukspuit de stoep afspuiten. De hele zaterdagochtend en 600 liter water verder is die schoon. Maar waarom dan? Vast omdat de tegels groen waren of omdat er een andere soort van aanslag op zat. Daarna gaan ze verder met de tuin of boodschappen doen.

Alleen vergeten mensen vaak toch wel één deel van het huis; de gevel! Waarom nemen mensen wel de tijd om de stoep af te spuiten, maar kijken ze vaak niet om naar de gevel? En hoe gaat gevelreiniging eigenlijk in zijn werk?

Soorten gevelreiniging

Met gevelreiniging bedoelen we het schoonmaken van je buitenmuren. Wist je dat je dit op verschillende manieren kan (laten) doen? Je kan als een gek tekeergaan met de hogedrukspuit, maar je kan natuurlijk ook een bedrijf laten komen! Partijen zoals PROVA Reiniging kunnen je gevel zandstralen, reinigen met stoom of reinigen door middel van chemische middelen.

Kosten gevelreiniging

De kosten zijn uiteenlopend. Het ligt er maar net aan wat je wil schoonmaken en op welke manier. Wil je van de groene aanslag op je gevel af? Of heeft iemand je gevel of muur onder handen genomen met een spuitbus, waardoor er verf op zit? In zulke gevallen kun je beter een professionele partij laten komen. Zij kunnen dat simpelweg beter vanwege de jarenlange ervaring en kennis! Is het dan duur om een professionele partij te laten komen? Veel partijen berekenen een prijs op basis van M2 (vierkante meters), wat het door middel van een simpele rekensom eenvoudig maakt om uit te rekenen.

Net dat stapje extra

Als je toch bezig bent met je gevel, laat dan gelijk je voegwerk herstellen. Dat biedt enorm veel voordelen, maar het verdient zich ook door de jaren heen terug! Je voegwerk heeft sinds de bouw natuurlijk wel wat ‘’klappen’’ gehad. Denk hierbij aan ongedierte, klimplanten en natuurlijk het weer. Door je voegwerk tussentijds een keer te laten herstellen voorkom je schade. Daarnaast draagt het bij aan de isolatie van je woning én het aangezicht van je woning!

Impregneren gevel

En nu, het allerlaatste stapje! Als je de muur hebt laten reinigen, laten herstellen en alles is weer spik en span, kies dan voor het impregneren van je gevel. Door het impregneren wordt je muur vochtafstotend. Naast dat je muur vochtafstotend wordt, krijgen mossen en algen geen grip meer op je muur. Daardoor hoef je de eerstkomende jaren je gevel niet meer te reinigen! Daarnaast draagt het impregneren bij aan de isolatie van je huis. Dus uiteindelijk scheelt het ook nog in de portemonnee! Een goed geïsoleerd huis is zuiniger, en levert ook bij de verkoop meer op.