Grote brand verwoest pand leverancier minitractoren in Swifterbant

Swifterbant - Het bedrijfspand van een leverancier van minitractoren aan de Maalstroom in Swifterbant is in de nacht van maandag op dinsdag verwoest door een grote brand.

De brand ontstond rond half twee. De vlammen sloegen al uit het pand toen de brandweer arriveerde en er was sprake van flinke rookontwikkeling. Een geluk bij een ongeluk was, dat de rook langs het dorp trok, zodat de inwoners er weinig overlast van ondervonden.

De brandweer uit Swifterbant werd bijgestaan door de collega's uit Dronten, Nagele, Lelystad en Urk. Ze konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naburig bedrijfspand.

Geen schadelijke stoffen vrijgekomen

De explosies die hebben plaatsgevonden zijn gasflessen geweest. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De loodsen, van het bedrijf in minitractoren, zijn volledig en gecontroleerd uitgebrand. Bij het blussen ontstond rook dat in noordwestelijke richting wegtrok.

Op het Koningshof, aan de Lange Streek, het Blazoen en op de Dronterringweg zijn verbrandingsresten en isolatiemateriaal neergeslagen. Dit mag worden opgepakt en bij het restafval worden gedaan, aldus de gemeente.

Om 5.40 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. Er werd tot in de ochtend nageblust.

Loodsen volledig uitgebrand

De loodsen zijn volledig en gecontroleerd uitgebrand. Bij het blussen ontstond rook die in noordwestelijke richting wegtrok.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er vielen geen gewonden en er is geen asbest vrijgekomen, meldt de brandweer.