Sporten en bewegen voor kinderen in meivakantie

Dronten - Sport in Dronten van De Meerpaal en In Opbouw hebben de handen ineen geslagen en houden op dinsdag 4 en donderdag 6 mei sport- en spelclinics in alle drie dorpskernen.

‘De afgelopen maanden hebben we helaas weinig kunnen sporten. Met deze clinics hopen we kinderen weer enthousiast te maken met nieuwe sporten,’ aldus Inge Vreugdenhil, buurtsportcoach bij Sport in Dronten. De sportactiviteiten zijn voor kinderen in de groepen 3 tot en met 8 en zijn gratis toegankelijk.

Plezier hebben en genieten staan voorop

‘Tijdens deze sportdagen willen we kinderen weer een heerlijke sportieve dag bezorgen samen met leeftijdsgenootjes,’ aldus Inge. ‘Het belangrijkste is dat kinderen plezier hebben en genieten van de verschillende activiteiten. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met nieuwe sporten in jouw buurt.’

Diverse clinics en een sporttoernooi

De sportdagen zijn onderverdeeld in diverse clinics en een sporttoernooi. Op dinsdag 4 mei kunnen kinderen uit de groepen 3 tot en met 5 zich opgeven voor de sportclinics met sport- en spelactiviteiten zoals yoga, tennis en basketbal. Deze clinics vinden plaats bij de sportverenigingen in de drie dorpen. Voor kinderen uit de groepen 6 tot en met 8 wordt een sporttoernooi georganiseerd op donderdag 6 mei bij de ASVD-velden. Kinderen kunnen zich voor dit toernooi opgeven met een groepje van 4.

Exacte tijden en locaties zijn te vinden op www.in-opbouw.nl/sportdagen. Aanmelden kan tot en met woensdag 21 april via dezelfde website. Voor de sportclinics kunnen kinderen zich individueel opgeven.