Wedstrijd 'Dronten, geef onze tulp een naam' van start

Dronten - Er wordt een tulp voor Dronten geteeld. Dit feestelijke feit wordt gevierd met een creatieve wedstrijd. Inwoners van de gemeente Dronten mogen zelf een originele naam bedenken voor de nieuwe tulpensoort.

De wedstrijd ‘Dronten, geef onze tulp een naam’ start op 17 april en is een initiatief van Dronten Marketing in samenwerking met tulpenteler Triflor en Tulpenroute Flevoland.

Elk voorjaar ligt er een bontgekleurde deken over het buitengebied van Dronten; de tulpenvelden staan in bloei. Iets om trots op te zijn én om eens goed te vieren, aldus Dronten Marketing. 'Daarom organiseren we een wedstrijd waarmee inwoners van de gemeente de unieke kans krijgen om een nieuwe tulpensoort een naam te geven. De winnaar krijgt een half jaar bloemen én de eer om de ‘tulp voor Dronten’ te dopen'.

[De tekst gaat verder na de foto]

Trots op kleurrijk Dronten

'De tulp is waardevol voor het prachtige buitengebied van Dronten. Hier mogen we als inwoners best trots op zijn. Met deze actie willen we iedereen nog bewuster maken van die lokale schoonheid; we willen de inwoners verbinden aan de tulp en aan het ruimtelijke én kleurrijke Dronten', aldus Jacqueline Lijs, coördinator van Dronten Marketing. De netwerkorganisatie selecteert samen met tulpenteler Triflor en Tulpenroute Flevoland een ‘tulp voor Dronten’. De gekozen tulp wordt volgend jaar feestelijk gelanceerd en gedoopt. 'Mét de nieuwe naam, bedacht door een inwoner van Dronten', voegt Lijs eraan toe.

Een half jaar bloemen én de nieuwe tulp dopen

Inwoners van de gemeente Dronten worden uitgedaagd om een naam te bedenken – bij voorkeur een internationale naam. De naam kunnen zij vanaf 17 april inzenden via de website of de social media-kanalen van ‘Dronten geeft je de ruimte’. Inzenden kan tot en met 5 mei. Uit de inzendingen selecteert een vakkundige jury drie namen. Medio mei kiezen de inwoners via een stemronde wie er wint. De winnaar wint een half jaar gratis bloemen én mag volgend jaar tijdens de lancering de tulp voor Dronten dopen. Meer informatie over de actie en de actievoorwaarden is te vinden op actie.drontengeeftjederuimte.nl.

Tulpenroute Flevoland

Naast de wedstrijd is er meer tulpenfeest. Net als andere jaren heeft de organisatie van Tulpenroute Flevoland wandel-, fiets- en autoroutes uitgezet langs de uitbundig bloeiende tulpenvelden. Voor de autoroutes wordt dit jaar gewerkt met een online te reserveren tijdslot. Meer informatie is te vinden op tulpenrouteflevoland.nl. Hier zijn ook tickets te reserveren.