Groot onderhoud A6 tussen Lelystad-Noord en Ketelbrug wordt volgend weekend hervat

Lelystad - Rijkswaterstaat werkt in het weekend van vrijdag 23 april 20.00 uur tot maandag 26 april 05.00 uur aan de A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug. Het gaat om het vierde werkweekend van in totaal negen weekendafsluitingen wegens groot onderhoud.

Tijdens deze weekendafsluiting is er geen verkeer mogelijk op de A6 tussen afrit (11) Lelystad-Noord en afrit (13) Urk in de richting van Emmeloord. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.

Door de hevige regenval in het weekend van 9 april tot 12 april is een deel van de werkzaamheden aan de A6 tussen Lelystad-Noord en Ketelbrug uitgesteld. De weersgevoelige werkzaamheden, zoals het asfalteren van de weg en het aanbrengen van wegmarkeringen, worden in de extra weekendafsluiting alsnog uitgevoerd.

Omleiding

Tijdens de extra weekendafsluiting wordt het verkeer omgeleid vanaf afrit (11) Lelystad-Noord van de A6 over de N307 en de N50 richting knooppunt Emmeloord. Het verkeer dat de N50 volgt, komt bij knooppunt Emmeloord uit en kan hier de A6 weer oprijden richting het noorden.

Doorgaand verkeer na de weekendafsluiting

De werkzaamheden aan de A6 duren tot en met juni. Om het verkeer in deze periode in goede banen te leiden, werkt Rijkswaterstaat vanaf zondag 21 maart met verschoven en versmalde rijstroken tussen Lelystad-Noord. Zo blijft er doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur waar actief op wordt gehandhaafd. Ook na de weekendafsluiting van vrijdag 23 april tot maandag 26 april blijven bovenstaande condities bestaan.

Goede doorstroming tijdens weekendafsluiting

Rijkswaterstaat zet tijdens de weekendafsluiting verkeersregelaars in om de doorstroming op de omleidingsroutes te bevorderen. Ook motorrijders monitoren gedurende het hele weekend de verkeerssituatie en houden rekening met alternatieve routes voor bijvoorbeeld hulpdiensten. Zo worden eventuele knelpunten tijdig doorgegeven en actief aangepakt. De parallelweg op de Ketelbrug is vanwege veiligheidsredenen tijdelijk gesloten, behalve voor bestemmingsverkeer.

Groot onderhoud

De onderhoudswerkzaamheden aan de A6 zijn nodig voor een betere doorstroming. De snelweg is na het onderhoud daarnaast veiliger en stiller. Rijkswaterstaat vernieuwt deels de fundering en vervangt het asfalt door een geluidreducerende deklaag. Daarnaast worden de duikers (de verbinding tussen twee wateren) vervangen en de vluchtstroken verbreed. Het groot onderhoud vindt plaats van januari tot en met juni.