Renovatie Rietweg en bermversteviging naar voren gehaald

Dronten - De Rietweg in Dronten zal in 2022 grootschalig worden gerenoveerd, eerder dan aanvankelijk de planning was. De afgelopen jaren hebben er verzakkingen plaatsgevonden op de weg, die verergerd worden door droogte.

Dilemma

De gemeente stond daarom voor een dilemma. De weg stond namelijk op de planning om in 2025 gerenoveerd te worden, maar dan moet er nog een aantal jaren steeds aan lapwerk worden gedaan. Door de renovatie nu naar voren te halen, wordt er op termijn geld bespaard.

Elf kilometer op grondgebied Dronten 

Het gaat dan om het stuk weg van 11 kilometer dat op het grondgebied van de gemeente Dronten valt. Er is ook een klein stuk op het grondgebied van Lelystad, dat dezelfde problemen heeft. Wethouder Roelof Siepel weet op dit moment niet of Lelystad de renovatie ook naar voren haalt, maar zegt dat er wel nauw contact is over wat er steeds op de weg moet gebeuren. 

Akkoord politiek

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het naar voren halen van de renovatie. Dat geldt ook voor de bermversteviging van wegen in het buitengebied, die de gemeente wil versnellen. Daar is in eerste instantie dertig jaar de tijd voor genomen. ‘We willen het tempo verdrievoudigen. Nu wordt er anderhalve kilometer per jaar verstevigt, dat zou naar 4,5 tot 5 kilometer moeten gaan.’ Als de gemeenteraad ook daarmee akkoord gaat, zijn dit jaar dan nog de Wisentweg en de Roodbeenweg aan de beurt voor bermversteviging.